top of page
  • Louise Ladegaard

Collegedrømme: USA, here we come?!

Opdateret: 22. nov. 2023

Hej bloggen!


Sommeren er lige pludselig forbi, og for mig og min kæreste venter det helt store projekt: Nemlig college ansøgninger. I starten af året boede vi nogle måneder i USA, da min kæreste Maya var på udveksling på Boston University. Det var virkelig spændende at opleve en helt anden måde at gå på universitetet på, end vi er vant til i Danmark. Og vi blev meget hurtigt store fans af den community stemning, som der var over de store campusser i Massachusetts <3


Jeg var egentlig bare med som remote working wifey, og fordi jeg ikke kunne nænne at undvære Maya så længe. Men der gik ikke mange minutter på campus, før jeg begyndte at blive jaloux på, at det ikke var mig, der skulle tilbringe et semester på et af de fantastiske universiteter i Massachusetts. Hurtigt begyndte jeg at bruge min ventetid, når jeg ventede på, at Maya kom tilbage fra undervisning, på at kigge på, om der var nogen uddannelser, der kunne være sagen for mig i området.


Jeg har en Bachelor i Retorik fra Københavns Universitet, og det var på mange måder rigtig spændende at studere. Men samtidig følte jeg mig overhovedet ikke som en del af et fællesskab, da jeg gik på KU - særligt ikke da størstedelen af uddannelsen blev spenderet foran computeren under corona-lockdowns. Det føltes mere som mig, computeren og bøger against the world, end det føltes som at være en del af et læringsmiljø <3 Det kunne være så fantastisk at være en del af et universitetsmiljø i USA, hvor underviserne går højere op i de studerende (ikke noget hate til de danske undervisere - jeg tror i høj grad, at det er vilkårene og manglende ressourcer, der er problemet), og at man kan bo blandt en masse andre seje mennesker.


Jeg synes i høj grad, at vi lever i en verden, hvor individualismen hersker, og vi hver bor buret inde i hver vores klods, hvad end det er i en lejlighed eller et hus, primært sammen i kernefamilier eller i par. Jeg drømmer om en verden, hvor vi i højere grad levede i større communities, ligesom man gør på højskoler, og deler hverdagen sammen som større grupper <3 Det tror jeg, at mange mennesker egentlig har det sundere ved, og jeg føler, at communityet på college kunne være en af de måder at opleve det på.


Det korte af det lange er: Min kæreste og jeg har fået det, vi sammen kalder vores Northampton Plan. Kort tid efter at vi ankom til Boston under vores ophold i starten af 2023, fandt jeg nemlig min absolut drømmeskole. Nemlig Smith College <3 Min store drøm er at blive dramatiker, og da jeg søgte på dramatikeruddannelser i USA, faldt jeg hurtigt over dette smukke sted og tog ud og besøgte det.


Og hvad er det så, der er så amazing ved Smith College? For det første ligger det i Northampton, en mindre by, som både indeholder en masse kulturelle steder som museer og teatre, men samtidig også har masser af natur. Som jeg nævnte før, elsker jeg følelsen af et tæt community, og jeg elsker, at Northampton giver en følelse af, at man kan bo et mindre sted uden at undvære kulturelle oplevelser. Eller et queer-miljø. Selvom der kun er 30.000 indbyggere, er den kendt for at have en masse queers. Faktisk er den byen i verden med flest lesbiske per kvadratmeter! Da vi gik på gaden i Northampton, følte vi os som et lesbisk par for en gangs skyld ikke mærkelige eller anderledes. For alle de andre par, vi så, var også sapphic! Det føltes rigtig utroligt og meget rørende at være i et miljø, hvor man er så normal. Grunden til, at der er så mange lesbiske i byen, skyldes i høj grad universitetet. Det mest kendte i byen er helt klart Smith College, som er kendt for at være et historisk kvindecollege. Også i dag må mænd ikke gå på skolen (i hvert fald ikke på bacheloruddannelserne), så der flokkes med kvinder og non-binære studerende. Så det er ikke noget sært tilfælde, at der er så mange lesbiske, der gerne vil bo der.


Udover det er noget særligt, jeg går op i ved skolen, deres fokus på inklusion og politik. Jeg kunne lave et helt indlæg om det her i sig selv, men kort fortalt er noget af det, jeg ikke bryder mig om ved noget af den litterære scene i Danmark, er en tendens til, at kunst helst skal være apolitisk. I litterære miljøer, når man skriver aktivistisk i Danmark, vil rådene ofte være, at man skal "tone sin holdning" ned i sit værk og gøre det mere neutralt - for det bliver set som "finere". Men i Massachussets, og også på Smith College, bliver det set som berigende at lave kunst, der VIL noget og gerne vil gøre en forskel i verden. Jeg har tit følt, at jeg i forskellige sfærer har skulle vælge mellem at være "kunstner" og at være "politisk"/aktivist, selvom mit hjerte egentlig mere end noget andet brænder for krydsfeltet imellem det. Og det var så befriende at være et sted, hvor det føles som om, at alle dele af dem kunne få lov at være <3 Det føles, som om da jeg stod der ved porten foran Smith College efter mit besøg, at jeg trak vejret bedre, og jeg drømte sådan om en dag at bo her med meget mindre minoritetsstress blandt så mange andre queers, at leve i et smukt, inkluderende community og at dyrke lige præcis det, jeg elsker. What's not to like? <3


Derudover søger jeg også ind på MFA i Playwriting på det fantastiske universitet, Boston University, hvor Maya Johanne var på udveksling <3


Og så passer det helt perfekt, at jeg har verdens sødeste kæreste, der drømmer om at få en PhD i filosofi og har rige muligheder for at dyrke feministisk filosofi på universiteter i nærheden, fordi det er a big thing i Massachussets. Så nu søger vi begge mod USA igen, iiih <3


Så planen de næste par måneder er at gå i vinterhi og søge om optagelse på henholdvis masteruddannelser (mig) og PhD'er i filosofi (min kæreste). Drømmene er store, og chancen for, at det rent faktisk lykkes, er ikke så stor. Men jeg elsker, at vi tør at gå efter vores drømme og se, hvor det kan lede os hen - også hvis optagelserne ikke bliver in our favour <3 Kryds fingre for os!


To do:

* Skrive amazing college essays!

* Vente tålmodigt på, at staten kigger på min Fast Track-ansøgning til SU

* Redigere og oversætte dramatik til min ansøgning <3

* Få folk til at sende anbefalinger af os

* Få styr på alle formalia til ansøgninger

* Sende tonsvis af fondsansøgninger






Meget uklart billede af mig, der står foran porten til Smith College - men et meget lykkeligt øjeblik <3


Tags:

Comments


DON'T MISS THE FUN.

Thanks for submitting!

FOLLOW ME ELSEWHERE

  • Instagram
  • LinkedIn

POST ARCHIVE

bottom of page